× Dashboard Helpdesk Registreren

Op weg naar zes

Deze sessie terug kijken

Informatie over deze sessie

Omschrijving
Op weg naar ZES
Op dinsdag 9 februari 2021 tussen 16.00-17.30 uur vierden we de ondertekening van de Uitvoeringsagenda zero-emissie stadslogistiek (ZES).  

Na in 2014 al gestart te zijn met de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek en de grote gemeenschap die daaruit is gevolgd zijn we, middels de afspraken in het Klimaatakkoord, in een volgende fase gekomen. Vanaf 2025 kunnen er zero-emissiezones voor logistiek in de (grotere) gemeenten ingevoerd worden. Het afgelopen jaar is samen met koepel- en brancheorganisaties en gemeenten hard gewerkt aan deze Uitvoeringsagenda. Met de Uitvoeringsagenda ZES worden stappen gezet om de invoering van de zero-emissiezones voor gemeenten en ondernemers gezamenlijk goed te laten verlopen.

Vanwege de Corona-maatregelen vond de ondertekening van de Uitvoeringsagenda door de staatssecretaris plaats tijdens een feestelijk, digitaal evenement. Samen met Elisabeth Post (TLN)  en Eelco Eerenberg (wethouder gemeente Utrecht) stond staatssecretaris Stientje van Veldhoven stil bij deze bijzondere mijlpaal.


naar boven